martes, 5 de noviembre de 2013

Δελτία Τρόμου

Δεν ξέρω πως ξεκίνησε όλο αυτό, αλλά σίγουρα έχει αρχίσει από κάποιους ‘υπέροχους’ ανθρώπους. Εγώ προσωπικά ειδήσεις στην τηλεόραση δεν βλέπω.

Όταν ξεκινάει το δελτίο ειδήσεων εγώ κλείνω την τηλεόραση και δεν ασχολούμαι. Πιο πολύ παρακολουθώ τι γίνεται στο Διαδίκτυο με ειδήσεις παρά στην τηλεόραση. Και έχω συσχετίσει τις Ειδήσεις με θανάτους, ληστείες, απαγωγές, πολιτικά και οτιδήποτε θλιβερό υπάρχει...

Τα πιο "καυτά" θέματα είναι:
Οικονομική Κρίση,   Εκλογές,  Το περιβαλλοντικό πρόβλημα,   Δολοφονίες,   Ληστείες,   Βιασμοί,     Απαγωγές,  Θάνατοι, θάνατοι, θάνατοι.. 



Και άλλα θέματα απίστευτα βαρετά και ασήμαντα για να γεμίζουν τον τηλεοπτικό χρόνο..
Εδώ και αρκετά χρόνια με όσα συμβαίνουν, οι πολίτες φοβούνται να βγουν έξω, φοβούνται ακόμα και τη ‘σκιά τους’. Αλλά εδώ και λίγο καιρό από τις 8-9.00 δεν είναι η ώρα της ενημέρωσης αλλά ή ώρα του τρόμου. Έχω την εντύπωση πως οι ειδήσεις είναι τόσο ‘φουσκωμένες’ ώστε να με πιάνει ταχυπαλμία και μου δίνεται η εντύπωση πως δεν ξέρω τι θα γίνει το επόμενο λεπτό. Οι λέξεις ‘χάος’, ‘καταστροφή’, ’πανικός’ είναι οι πιο συχνές ατάκες στα δελτία.  Το μόνο που δεν έχουν πει ακόμα είναι. Σε 2 λεπτά καταστρέφεται ο κόσμος. Χαιρόμαστε που σας γνωρίσαμε ελπίζω να σας ξαναδούμε σε κάποια άλλη ζωή. Γεια σας! Μπουμ!!!!

Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα δεν είναι ρόδινα αλλά η καταστροφολογία δεν είναι ενημέρωση. Βέβαια 'φέρνει' τηλεθέαση και στο κανάλι διαφημίσεις που είναι και τα βασικά του έσοδα. Στην λίστα με τους δημοσιογράφους που ενημερώνουν, εντυπωσιάζουν, φοβίζουν και υποβάλλουν είναι πολλοί. Δυστυχώς έτσι κατέληξε να δουλεύει η τηλεόραση. Τα βίντεο των ειδήσεων είναι ταινίες τρόμου ελαχίστου μήκους.  Με τη μουσική υπάρχει ένα ζήτημα για λύση, Ίσως σαν μουσική επένδυση θα έπρεπε να βάζανε το ‘Βγήκε ο Χάρος παγανιά’ ή το ‘Άνοιξε, πέτρα’.

Δεν είναι για εντυπωσιασμό το γεγονός ότι μέσα στα πλοκάμια αυτού του καταστροφολογικού κατά τα μεγαλύτερα ποσοστά μέσου δηλαδή της τηλεόρασης έχουν φτάσει να πρωταγωνιστούν αστέρια που συναγωνίζονται στην ελαφρότητα τόσο της εμφάνισης όσο και των ιδεών.

No hay comentarios:

Publicar un comentario